Инстаграм овозможува испорака на храна и картички за подароци за ресторани

Инстаграм е ажуриран со некои нови одлики кои им помагаат на рестораните и другите локални продавници, со своите бизниси во услови на криза COVID-19. Деловните сметки сега можат да додадат налепници и копчиња што им овозможуваат на корисниците да нарачуваат храна и да купуваат картички за подароци.


Едно од новите ажурирања е функција на копче што им овозможува на корисниците да купуваат картички за подароци од деловна активност. Тоа е начин да им помогнете на малопродавачите со своите лошо потребни средства што клиентите можат да ги користат откако вратите од продавниците повторно ќе се отворат. Друга карактеристика е налепница што им овозможува на корисниците да нарачуваат храна директно од внатрешноста на апликацијата. Налепниците може да се додадат во Приказни и копчињата во профилите. Според Инстаграм, неодамнешното ажурирање беше направено со намера да им помогне на деловните бизниси за време на сегашната пандемија: „Малите бизниси се важен дел од нашата заедница, а многумина се соочуваат со огромни предизвици за време на кризата COVID ‑ 19. Денес, ви го олеснуваме откривањето на картички за подароци, нарачки преку Интернет за храна и прибирање финансиски средства на Instagram, за да можете да ги поддржувате деловните активности што ги сакате. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *