Facebook ги откажа големите настани до јуни 2021 година


Денес, Марк Цукерберг објави дека Фејсбук ќе откаже секаков голем, личен настан со повеќе од 50 лица до јуни 2021 година, поради загриженост околу пандемијата на коронавирус. Годинашната конференција Ф8, која требаше да се одржи на 5 и 6 мај, беше откажана во февруари – новото ажурирање значи дека Ф8 нема да се случи ниту следната година. Исто така, откажани се и други големи настани како Oculus Connect и GDC 2020, на кои Фејсбук соопштија дека нема да присуствува.


„Резимето е: ние ги забавуваме нашите планови да се вратиме во канцеларијата со цел да им дадеме приоритет на помагање на остатокот од нашата заедница и локалната економија прво да се врати и да работи“, напиша Цукерберг во објавата на Фејсбук. Цукерберг истакна дека кога големите групи на вработени се враќаат назад во канцелариите на „Фејсбук“, тие ќе го сторат тоа во спори бранови за да ги чуваат луѓето безбедни и да го минимизираат ризикот од идни појава. Фејсбук исто така бара „огромно мнозинство“ на вработените да работат од дома барем до крајот на мај и ја продолжуваат својата политика за без патување преку барем крајот на јуни оваа година.


„Повеќето вработени на„ Фејсбук “имаат среќа што можат да работат продуктивно од дома, така што чувствуваме одговорност да им дозволиме на луѓето што ја немаат оваа флексибилност прво да пристапат до споделените јавни ресурси“, заклучува тој. „Се надевам дека ова ќе помогне да се спречи ширењето на„ Ковид-19 “за да можеме да ги задржиме нашите заедници безбедни и наскоро да се вратиме и повторно да работиме“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *