Елон Муск предлага автомобилите на Тесла да научат сами да се паркираат


И покрај незгодниот почеток на функцијата „Smart Summon“ на „Тесла“ на крајот на минатата година, извршниот директор на компанијата Елон Муск се чини дека напредува со карактеристиката за автоматско движење, со надеж дека ќе воведе функција за Обратен повик подоцна оваа година.


Разговарајќи за претстојните надградби на софтвер со коментарите на Твитер, Муск откри дека „Обратниот повик (авто-паркинг) ќе биде дел од основната надградба на софтверот за Autopilot за FSD подоцна оваа година“. Веројатно, новата карактеристика би значела дека Тесла со целосни можности за самостојно возење ќе може да ве испушти во одреден момент со паркинг и последователно да се паркира на отворено место.


Новата карактеристика е – како што сугерира и неговото име – спротивно на „Smart Summon“, ажурирање лансирано во октомври минатата година со кое им овозможи на автомобилите на компанијата да се активираат и да излезат од паркинг место за да се сретнат со неговиот сопственик на одредено место во рамките на 200 метри радиус, целосно автономно. Имаше проблематично лансирање, при што многу Тесла автомобили предизвикаа приближни или вистински несреќи кога се обидоа да се движат до неговиот сопственик, предизвикувајќи регулатори на САД да ја испитаат новата функција само една недела по нејзиното деби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *