ИКЕА го објави рецептот за најпознати шведски ќофтиња


Вклучен е и рецептот со крем сос.

Шведскиот малопродажен гигант ИКЕА го објави рецептот за неговите познати ќофтиња, дозволувајќи им на обожавателите на најпродаваната чинија да го рекреираат додека се во карантин. Самиот рецепт има само шест чекори, и вклучува класичен шведски крем сос што го придружува садот.


Најавувајќи го лансирањето, Менаџерот за храна на ИКЕА, Лорена Луридо додаде дека, „Знаеме дека на некои луѓе може да им недостасуваат нашите ќофтиња, затоа е пуштено во употреба домашната алтернатива која, користејќи лесно достапни состојки, ќе им помогне на оние што бараат некои инспирација во кујната. Престојот дома може да биде тежок, но ние сакаме да помогнеме да се направи животот на сите што е малку полесен и по пријатен. Bon appétit или, smaklig måltid, како што велиме во Шведска! “

Лансирањето на рецептот е последниот одговор на ИКЕА на ширењето на Коронавирус. Синџирот за малопродажба веќе објави дека некои од нејзините шведски пазари на храна ќе се отворат повторно за клучните работници, ранливите клиенти и соработниците да пристапат до основните артикли, додека два од нејзините паркиралишта во Велика Британија станаа центри за тестирање преку возење.

Погледнете ги едноставните чекори за рецепт во галеријата подолу. Во поврзаните вести, двајца од најдобрите готвачи во Лондон неодамна дадоа совети како да го подобрите готвењето дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *