Поблизок преглед на магичната тастатурата на iPad Pro


Конечно, алтернатива за лаптоп.


Покрај официјалното откритие на Apple за iPad Pro 2020, технолошкиот гигант Купертино ја објави Магичната тастатура што на крајот ќе помогне да го дефинира ставот на iPad во рамките на технолошката индустрија: таблет што конечно може да го замени вашиот лаптоп.


Волшебната тастатура е токму тоа – тастатура. Додека овие беа објавени порано за скоро сите iPads од првата генерација iPad Pro, оваа итерација вклучува повеќекратен допир за прв пат досега. Површината е привлечена убаво под целата тастатура QWERTY и делува како посветен покажувач за iPad, наместо Apple молив и, се разбира, прстот. Други карактеристики на новата тастатура се копчињата за патување од 1 милиметарски ножици кои се осветлени и затемнети, пристаниште за полнење преку USB-C што може да наплаќа додатоци, како и самиот iPad, и „лебдечкиот“ дизајн на држачи што дејствува како писе де резистенција.

Ако сте на пазарот за лаптоп, многу е веројатно дека ќе се фотографирате за конфигурации на Macbook Air или Macbook Pro во 13 ”и да го занемарите iPad Pro со магичната тастатура, бидејќи„ тоа е различно “и ќе претпочитате малку традиција. Но, ако сте подготвени да го прилагодите вашиот стил на работа, да отпаѓате на откривање апликации и обични ленти за некомпатибилности, како на пример ракување со комплицирани фолдери или потреба да преземате посебна апликација Google Meets за конференциски повик, iPad Pro со магична тастатура не само што е побрзо од Macbook Air, но повеќе разноврсен, исто така, дејствувајќи како замена на лаптопот и една од најдобрите достапни таблети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *