iPhone 12 Pro Max можен дизајн


Заедно со преглед на клучните промени во дизајнот и новите карактеристики.


По раните гласини за освежување на дизајнот за iPhone 12, сега имаме физички приказ на најавениот претстојниот модел на предводник на Apple. YouTube каналот EverythingApplePro неодамна постави видео во кое ги забележува физичките спецификации и елементите на перформансите на iPhone 12. Гледајќи во протечената шематика, EverythingApplePro создаде 3Д-отпечатен модел на моделот за да ги проследи промените во дизајнот на клучевите и новите одлики.


Како што беше претходно објавено, iPhone 12 изгледа дека ќе заземе аголен дизајн сличен на формата на најновиот iPad Pro на Apple. Елегантната форма е дефинирана со рамна метална рамка и рамен дисплеј – детали за рационално физичко искуство. Други забележителни елементи вклучуваат помал степен, 6,7-инчен дисплеј (најголем досега за iPhone), поставен три фотоапарати со скенер на LiDAR на задниот дел и додавање на Smart Connector.


И покрај деталното физичко претставување, EverythingApplePro забележува дека шемите се шпекулира дека се само 70 проценти завршени, што значи дека се очекуваат некои измени за конечното издание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *