Мекдоналдс објавува: бесплатни оброци за здравствените работници


Служеше за појадок, ручек и вечера во познатата кутија Среќен оброк.


Бидејќи рестораните низ целиот свет се обидуваат да се справат со нарушувањето на коронавирусот, товарот паѓа на големите ланци за да им се вратат на своите заедници. Како таква, Мекдоналдс воведе нова иницијатива наречена „Ви благодариме оброци“, чија цел е да крене товар од преработените медицински професионалци.


Почнувајќи од 22 април и трае до 5 мај, учесничките франшизи на Мекдоналдс ќе понудат бесплатен појадок, ручек или вечера на здравствени работници кои ги презентираат своите значки за работа. Комплетните оброци вклучуваат Јајце МекМуфин, Пилешко МекГидлд или сланина, Бисквит од јајце и сирење за појадок (полн со било која големина на пијалок и кафеава хаш браун) или Двоен чизбургер, пилешко МекНугет од 6 парчиња, или Филе-О-риба (со која било големина на пијалок и мал помфрит).


„Инспирирани сме од начинот на кој нашите франшизи одат напред и пошироко за да ги поддржат нивните локални заедници во текот на ова пробно време“, продолжи Jо Ерлингер, претседател или САД на Мекдоналдс во изјавата. „Не би можел да бидам горд на тоа како нашата компанија, франшиза и партнери на снабдувачи се собраа да им ги вратиме на оние што неуморно работат за нашата земја. Ова е навистина најдобриот систем на Мекдоналдс во најдобар случај “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *