Концептот за лимо – џет “Learmousine”

Лимузината го започна животот како вистински авион, но беше третирана на повеќе од 40.000 часови работа за да стане шоу автомобил „ Candy Red “ како што е денес. Телото на авионот беше спарено во прилагодена челична скелетна рамка за создавање на каросеријата, во која се сместени задниот залив на моторот во патент, погонот, суспензијата и компјутерските системи, како и 8.1-литарскиот камион „Chevrolet Vortec V8“, кој исфрла 400 HP.


Функциите како што се страничните монтирани млазни мотори сепак остануваат визуелно, но се физички неисправни, додека обичните 28-инчни црвени и црни тркала Diablo сега се наоѓаат на четирите агли на авионот. Внатре, ќе најдете кокпит кој комбинира традиционални функции на автомобили со оние типични за млазен авион, како и ентериер со лимузина во форма на забава, која се центрира околу аудио / визуелниот систем на Showtime Audio 17,000 вати.


Постои плазма телевизор од 42 инчи, широк систем на осветлување и седишта за 18 лица кои седат на врвот на бесконечниот крај. Иако оваа машина е патна легална, таа доаѓа со пикап Chevrolet 2500 и придружна приколка вклучена во необјавената цена. Погледнете подетално на концептот „Learmousine во горната галерија и дознајте повеќе за лимузините на веб-страницата на Аукциите на Мекум. Ќе биде подготвено за грабање меѓу 23 и 28 јуни во изложбата „Инди 2020“ на аукциската куќа. 1 милион во превод.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *