Небото над големите градови пред и по Корона карантинот

Од Италија до Пакистан и Индија, во кои градови од овие држави небото сега е кристално чисто?

Корона вирусот ги спречи патувањата, ја сопре индустријата и нѐ затвори дома. Но, покрај низата негативни ефекти врз секојдневниот живот корона карантинот го исчисти небото над загадените градови.

Затворените фабрики и прекинот на сообраќајот направија драматична разлика и таму каде што некогаш има смог, сега има чиста непречена глетка.

Квалитетот на воздухот се подобри, а Венеција, Милано, Џакарта се само дел од градовите каде разликата пред и потоа е драматично видлива.

Корона карантинот го исчисти небото над загадените градови:

Лос Анџелес

Њу Делхи, Индија

Милано, Италија

Венеција

Џакарта, Индонезија

Големиот канал во Венеција, Италија

Река Јамуна, Њу Делхи, Индија

Исламабад, Пакистан

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *