Жени со гондоли низ Венеција веслаат и носат храна до луѓето (фото)

Жени ги користат гондолите и нудат бесплатен транспорт на намирници до најзагрозените заради корона кризата.

Непрофитна организација на жени во Венеција пренесува намирници до луѓе низ градот со помош на гондоли.

Организацијата „Row Venice“ направи соработка со локалните фарми и бизниси за да им помогне во транспортот на стоката со еко пријателски пристап. Тие сами веслаат и со гондоли пристигнуваат до домовите на луѓето.

Гондолите кои некогаш беа преполни со туристи, сега имаат друга намена.

Овие инспиративни жени им помагаат на најзагрозените од пандемијата на корона:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *