Расцветано поле во Јапонија со над 4,5 милиони цветови (фото)

Кога цветовите цутат во Јапонија се чини дека тоа го прават мошне сериозно, како и повеќето работи во оваа феномен-држава.

Мошне важен дел од јапонската култура се цветовите кои цветаат во различни периоди од годината, почнувајќи од црешовите дрвја, па сè до овие неверојатни сини цветови кои го одземаат здивот.

Бескрајни полиња, дел на физички лица, а дел во сопственост на државата се прекриени со цветно синило, а локалното население како и туристите обожаваат да шетаат помеѓу нив во овој период од годината.

Зарем не сакаме за момент да се телепортираме во оваа неверојатна, пролетна убавина?

Погледнете ги сините, цветни полјани во Јапонија:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *