Вежба за подигнување на задникот, подобра од обични чучнувања (видео)

Вежбата може да се практикува со или без дополнителна тежина.

Се почнува така што едната нога ја подигате на клупа, во висина на задникот, додека со другата правите исчекор, па лесно се спуштате во положба на чучнување.

Со тоа што оптеретувањето е само на едната нога, односно се зајакнува и рамнотежата, мускулите се затегнуваат без дополнителна тежина.

Вежбата ги активира бутовите и задникот, давајќи им флексибилност и подобрување на движењата.

Почнете со 10 повторувања. Секој тренинг зголемувајте го бројот за 5 повторувања.

Се препорачува вежбата да се практикува 3 пати неделно по 30 повторувања, за 2 месеци веќе да забележите позатегнат и заоблен задник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *