Во Азија се ублажуваат мерките за заштита – Како изгледа одењето во ресторани? (фото)

Јасно е дека пандемијата ќе промени многу нешта во нашиот живот. Патувањата, одењето на плажа, пиењето кафе и одењето во ресторан сигурно нема да бидат исти како досега.

vo-azija-se-ublazhuvaat-merkite-za-zashtita-kako-izgleda-odenjeto-vo-restorani-foto-01.jpg

Во делови од Азија постепено почнуваат да се ублажуваат мерките за заштита, па луѓето повторно почнаа да излегуваат по ресторани и кафетерии.

Поради ова, Дејвид Ченг, кој е готвач и сопственик на ресторан, ги замолил луѓето кои се наоѓаат во Тајпеј, Кореја, Кина и Хонгконг да споделат како изгледа сето тоа.

Иако правилата се разликуваат од локација до локација, јасно е дека дистанцирањето сè уште е приоритет.

Во некои ресторани има прегради на масите, на некои места гостите седат пооддалечени едни од други, а некаде на гостите им се даваат заштитни маски и средства за дезинфекција.

Во продолжение погледнете дел од фотографиите што ги споделиле твитерџиите од Азија:

„Воглавно нештата се вратени во нормала, но оваа глетка е честа“

vo-azija-se-ublazhuvaat-merkite-za-zashtita-kako-izgleda-odenjeto-vo-restorani-foto-02.jpg
vo-azija-se-ublazhuvaat-merkite-za-zashtita-kako-izgleda-odenjeto-vo-restorani-foto-03.jpg

„Мензата за вработени во ASUS во Тајпеј“

vo-azija-se-ublazhuvaat-merkite-za-zashtita-kako-izgleda-odenjeto-vo-restorani-foto-04.jpg

„Машина за целосна дезинфекција на телото пред влегување во ресторан во Шангај. Вработените носат маски и ракавици“

„Ресторан во Хонгконг – само што ги инсталиравме преградите“

vo-azija-se-ublazhuvaat-merkite-za-zashtita-kako-izgleda-odenjeto-vo-restorani-foto-05.jpg

„Ова е Hey Tea во Шенжен. Сите вработени носат маски, а на клиентите им се проверува температурата“

vo-azija-se-ublazhuvaat-merkite-za-zashtita-kako-izgleda-odenjeto-vo-restorani-foto-08.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *