Како се подготвуваат рестораните во Скопје за работа во време на пандемија? (фото)

Низ Дебар Маало можевме да забележиме како кафеаните полека почнуваат да се подготвуваат за работа кога истите ќе биде одлучено да бидат отворени.

restoranite-vo-skopje-se-podgotvuvaat-za-rabota-vo-pandemija-gi-odvojuvaat-masite-so-paravani-foto-1.jpg

Уште не се знае кога точно ќе бидат отворени угостителските објекти, но се прават планови и протоколи по кои ќе се функционира во време на пандемија.

Денес прошетавме низ Дебар Маало и имавме можност да забележиме како во еден од објектите имаат поставено паравани помеѓу масите.

Дали вака ќе изгледа одењето во кафеана?

restoranite-vo-skopje-se-podgotvuvaat-za-rabota-vo-pandemija-gi-odvojuvaat-masite-so-paravani-foto-02.jpg
restoranite-vo-skopje-se-podgotvuvaat-za-rabota-vo-pandemija-gi-odvojuvaat-masite-so-paravani-foto-03.jpg
restoranite-vo-skopje-se-podgotvuvaat-za-rabota-vo-pandemija-gi-odvojuvaat-masite-so-paravani-foto-04.jpg
restoranite-vo-skopje-se-podgotvuvaat-za-rabota-vo-pandemija-gi-odvojuvaat-masite-so-paravani-foto-05.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *