Првите лежалки одвоени со плексиглас во Грција – Како ќе изгледа одморот на Санторини?

Стана јасно дека пандемијата многу ќе го промени патувањето. Всушност, веќе многу компании ги понудија нивните решенија за летување на дистанца, па имавме можност да видиме иглу за на плажа и разни дизајни на стаклени и пластични прегради.

prvite-lezhalki-odvoeni-so-pleksiglas-vo-grcija-kako-kje-izgleda-letuvanjeto-vo-santorini-01.jpg

Многумина ги интересира како изгледа летувањето во Грција, а изгледа дека некои од грчките плажи веќе почнале со подготовките.

Плажата Demilmar на Санторини е првата во Грција на која се поставени прегради од плексиглас помеѓу лежалките.

prvite-lezhalki-odvoeni-so-pleksiglas-vo-grcija-kako-kje-izgleda-letuvanjeto-vo-santorini-02.jpg

Сопственикот на плажата сакал да им овозможи на луѓето летово да одат на плажа, без да стравуваат за нивната безбедност.

„Мораме да најдеме решение да ги заштитиме луѓето ова лето. Не можеме само да чекаме препораки, мораме да делуваме сега“, изјавил сопственикот.

Тој вели дека покрај преградите, со секоја лежалка ќе има и антисептик, а сите вработени на плажата ќе носат маски и ракавици.

Иако не се знае до кога нема да бидеме во можност да патуваме, некои држави, како Грција, веќе се обидуваат да најдат решение и да го подобрат туризмот во овие тешки периоди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *