Низ клиниките во Македонија се слуша аплауз за здравствените работници кои посветено се грижат за пациентите (видео)

Иако секогаш го заслужуваат ова за својата пожртвуваност, сепак во време на корона вирусот, тие уште еднаш покажаа дека здравјето на народот го ставаат пред сѐ – на клиниките низ Македонија се слушаат аплаузи за здравствените работници.

niz-klinikite-vo-makedonija-se-slusha-aplauz-za-zdravstvenite-rabotnici-koi-posveteno-se-grizhat-za-pacientite-video-01.jpg

На 5-ти мај беше одбележан Светскиот ден на хигиена на рацете така што од Министерството за здравство беа доделени благодарници на медицинските тимови кои посветено се грижеа за пациентите со КОВИД-19.

Денес, на социјалните мрежи кај Министерот Венко Филипче беше објавено и видео од повеќе клиники низ земјава, од каде се слушаат аплаузи за овие херои.

Аплауз за здравствените работници:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *