25 работи кои ги наследуваме од родителите

Освен изгледот, децата од родителите наследуваат и специфични карактеристики и одредени вештини.

25-raboti-koi-gi-nasleduvame-od-roditelite-1.jpg

Помеѓу нив е и креативноста, која обично е наследна, но потоа се доразвива во текот на животот, во можностите на родителите.

Список од 25 работи кои според психолози и научници, вашето дете можеби ќе ги наследи од вас или партнерот кој ќе го одберете:

1. Несоница – доколку мајката пати од несоница, големи се шансите детето да ја наследи истата.

2. Склоност на неверство. – наводно, постои ген кој во некои истражувања е пронајден кај повеќе луѓе кои изневерувале, а тој се наследува.

3. Проблеми со возење – генот за лошите возачки способности исто така е наследен, велат истражувањата.

4. Изразот на лицето.

5. Анксиозност при посета на стоматолог.

6. Толеранција на болка.

7. Ниво на лачење на допамин – хормон на задоволство.

8. Желба за кофеин.

9. Односи со другите луѓе и комуникативност или затвореност.

10. Навиката за одложување на обврските за подоцна.

25-raboti-koi-gi-nasleduvame-od-roditelite-2.jpg

11. Склоност кон ризици и бестрашност.

12. Оптимизам.

13. Емпатија.

14. Кивање при поглед во сонце.

15. Имање доверба.

16. Лесен сон.

17. Појачано потење.

18. Музички вкус.

19. Склоност на дијабетес.

20. Агресивност.

25-raboti-koi-gi-nasleduvame-od-roditelite-3.jpg

21. Спортски талент.

22. Интелектуална способност.

23. Бавно или брзо стареење.

24. Зависност од солена храна.

25. Зависност од благо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *