Девојка висока 62cm, дечко роден без вилици – поразлични луѓе кои живеат нормален живот

Никој не може да одбере каде ќе се роди и како ќе изгледа. Постојат луѓе кои се комплетно различни од сите нас. Тие и покрај тоа се полни со енергија, ентузијазам, а неретко заради својот несекојдневен изглед стануваат и светска сензација.

devojka-visoka-62cm-decko-roden-bez-vilici-razlicni-luge-koi-ziveat-normalen-zivot-01.jpg

Ова се некои од нив:

1. Џијоти Амге е родена 1993-та година, живее во Индија и според Гинисовата книга на рекорди, таа е најмалата жена на светот. Висока е 62,8 cm. Нејзината висина настанала како резултат на болеста Ахондроплазија.

devojka-visoka-62cm-decko-roden-bez-vilici-razlicni-luge-koi-ziveat-normalen-zivot-02.jpg

2. Султан Косен е турски фармер, кој според Гинис е највисок човек на светот – цели 2.51 метри. Причина за неговиот раст е тумор кој влијае на неговата хипофиза. Заради својата висина мора да оди со штаки. Тој живее со родителите и тројца браќа и сестри. Фотките се од неговата свадба во 2013-та година.

devojka-visoka-62cm-decko-roden-bez-vilici-razlicni-luge-koi-ziveat-normalen-zivot-03.jpg

3. Исаија Акоста е роден без вилици. Докторите не верувале дека ќе преживее. Тој сепак се обидува да води нормален живот. Тој дури и рапува.

4. Сара Гертс има само 29 години, но заради ретка болест има многу брчки на телото заради кои многу мислат дека има 50 и повеќе години. Таа работи како модел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *