3 домашни лекови за посилен имунитет кога детето ќе тргне во градинка

Што можете вие како родител да направите за да го заштитите имунитетот на детето?

3-domasni-lekovi-za-posilen-imunitet-koga-deteto-ke-trgne-vo-gradinka-01.jpg

Дајте му шанса на некој од овие 3 домашни, природни лекови:

1. Мед со прополис

Медот со прополис или медот со матична млеч треба да му го давате на детето секое утро пред да излезе од дома.

Прополисот е познат природен антибиотик, а велат дека ги „убива“ сите вируси и честички кои му штетат на здравото тело.

Матичниот млеч пак, е богат со витамини од групата Б, како и витамин Ц.

2. Масло од диво оригано

Овој природен антисептик често се препорачува како природна замена за антибиотик. Неверојатно е јак и горчлив, па задолжително консултирајте се со лекар за дозирањето.

Освен што успешно ги лечи и спречува респираторните болести, помага и при работата на цревата.

3-domasni-lekovi-za-posilen-imunitet-koga-deteto-ke-trgne-vo-gradinka-02.png

3. Сируп од овес

Овој природен лек се подготвува така што 6 шолји од 200ml неизлупен, домашен овес ќе го помешате со исто толку шеќер и вода и ќе го варите околу 20 минути.

По ладењето се процедува и му се дава на детето секое утро по 1 лажичка, во рок од 40 дена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *