Доза инспирација – Неверојатни луѓе кои своите соништа ги направиле реалност

Сите имаме желби и планови. Некои големи, некои мали. За некои ни се потребни ден-два, но за оние поамбициозните потребни се недели, ако не и години за да станат реалност.

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-01.jpg

Токму поради тоа, повеќето луѓе имаат проблем со исполнувањето на големите цели, без разлика какви се. Веројатно и вие сте запоставиле некоја желба, не бидејќи не можете да ја исполните, туку бидејќи е потребно повеќе време.

Ако ви треба некаков поттик, луѓето во продолжение ќе ве натераат уште денес да направите план:

„50 недели, 50 килограми. Трпеливоста и тврдоглавоста отсекогаш ми биле силна страна“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-02.jpg

„Многу се променив во 14 години: ми се исчисти кожата, си ги направив забите и научив да се шминкам“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-03.jpg

„Конечно изгубив 45 килограми!“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-04.jpg

„На почетокот од деценијата vs. на крајот од деценијата“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-05.jpg

„150 килограми vs. 82 килограми. Се чувствувам многу подобро“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-06.jpg

„Си ги вратив вратот и рамената! 56 килограми помалку“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-07.jpg

„За некои можеби е незначајно, но 9 месеци штедевме и го купивме првиот голем фрижидер!“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-08.jpg

„Конечно се чувствувам удобно во моето тело“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-09.jpg

„После многу време макотрпно штедење, најдов добра работа и можев да си купам чевли“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-10.jpg

„Секогаш ми пречело што сум премногу слаба. 14 килограми повеќе“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-11.jpg

„Трансформацијата на мојата коса. Многу сум горда на резултатот“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-12.jpg

„Сега фустанот ми стои многу поразлично“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-13.jpg

Соништата навистина се исполнуваат

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-14.jpg

„Мој цртеж од 2013-та и мој цртеж од 2017-та“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-15.jpg

„Го направив мојот прв компјутер. Имам 13 години“

doza-inspiracija-neverojanti-lugje-koi-svoite-sonishta-gi-napravile-realnost-16.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *