„Новото нормално секојдневие“ – Како изгледа животот со заштитни маски низ светот? (фото)

Исто како кај нас, заштитните маски станаа задолжителни, барем во затворени простори, во речиси сите држави.

„Novoto normalno sekojdnevie“ – Kako izgleda zhivotot so zashtitni maski niz svetot_ (foto) 01.jpg

Целта на овие маски е да се спречи ширењето на корона вирусот преку кивање, кашлање и интеракција со другите. Се разбира, најдоброто решение е целосно избегнување контакт со други, но некои луѓе имаат неодложни обврски, па маските се покажаа како добро решение.

zashtitnite-maski-stanaa-norma-shirum-celiot-svet-foto-02.jpg

Фото: Роберт Атанасовски

Не знаеме дали маските ќе ги носиме и после пандемијата, но периодов дефинитивно се „новото нормално секојдневие“ низ целиот свет, вклучувајќи и кај нас.

zashtitnite-maski-stanaa-norma-shirum-celiot-svet-foto-03.jpg

Фото: Томислав Георгиев

zashtitnite-maski-stanaa-norma-shirum-celiot-svet-foto-04.jpg

Фото: Томислав Георгиев

zashtitnite-maski-stanaa-norma-shirum-celiot-svet-foto-05.jpg

Фото: Stefano Giantin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *