Татко на годината – направил детско игралиште со огромен диносаурус за своите деца (фото)

Сред пандемијата, „направи сам“ проектите станаа вистински хит. Сигурно и вие, како повеќето, сте се обиделе да го пополните слободното време со некое креативно хоби.

tatko-na-godinata-mazh-napravil-detsko-igralishte-so-ogromen-dinosaurus-za-svoite-deca-01.jpg

Додека поголемиот дел од луѓето почнуваат да цртаат, да прават накит и слично, овој татко ги засени сите со неговиот проект.

Метју Косман дефинитивно ја заслужува титулата татко на годината. За неговите деца, тој направил игралиште со лулки, но и со огромен диносаурус кој е висок дури 14 метри.

На наше големо задоволство, Метју го документирал целиот процес на изработка, па имаме можност и да видиме како го „оживел“ диносаурусот.

tatko-na-godinata-mazh-napravil-detsko-igralishte-so-ogromen-dinosaurus-za-svoite-deca-02.jpg

Метју заработувал правејќи метални конструкции, но ваквите проекти ги правел од забава бидејќи, како што вели самиот, никој не би му платил за овие луди идеи.

„Навистина, го направив и споделив ова само за забава. Имам искуство со астронаутско инженерство, а тоа има голема улога овде“, вели Метју.

За да го направи диносаурусот, тој користел разни материјали, вклучувајќи челик, дрво и жица. Истовремено, за да го стабилизира диносаурусот на игралиштето, употребил околу 10.000 килограми бетон.

tatko-na-godinata-mazh-napravil-detsko-igralishte-so-ogromen-dinosaurus-za-svoite-deca-03.jpg

А, бидејќи диносаурусот е огромен, морал да изнајми кран за да го пренесе од работилницата до игралиштето.

„На крај, диносаурусот излезе со должина од 14 метри, а тежи околу 1.500 килограми“, вели Метју.

tatko-na-godinata-mazh-napravil-detsko-igralishte-so-ogromen-dinosaurus-za-svoite-deca-04.jpg

Интересно е што тој долго го планирал овој проект, па неколку години собирал материјали што му останувале од платените проекти. На крај, онлајн ги порачал работите што му недостасувале и дури сега успеал да го заврши проектот.

Во продолжение можете да погледнете како изгледал процесот на изработка:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *