Во што е тајната: како јаготките да ви стојат подолго без да се расипат?

Јаготките и малините не можат да стојат долго, па ако не ги изедете брзо, најверојатно ќе се расипат и ќе скапат. Постои трик како да ја задржите нивната свежина и да ви траат подолго на здрав и безбеден начин.

vo-sto-e-tajnata-kako-jagotkite-da-vi-stojat-podolgo-bez-da-se-rasipat-01.jpg

Во чинијата со јаготки ставете половина шолја бел оцет и две шолји вода и пуштете ги да отстојат така неколку минути.

vo-sto-e-tajnata-kako-jagotkite-da-vi-stojat-podolgo-bez-da-se-rasipat-02.jpg

Оцетот ги уништува сите бактерии. После неколку минути повторно измијте ги со вода и избришете ги со хартиена салфетка.

Колку подобро ги исушите толку подолго ќе траат.

vo-sto-e-tajnata-kako-jagotkite-da-vi-stojat-podolgo-bez-da-se-rasipat-03.jpg

Ставете ги во фрижидер во кутија која ќе биде обложена со хартиена салфетка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *