Како болката во кичмата е поврзана со болката во внатрешните органи? (фото водич)

Честопати проблемите во кичмата односно ’рбетот предизвикуваат болка во другите делови на делото. Тогаш започнувале со лекување на други болести, најчесто без никаков ефект.

Kako-bolkata-vo-kichmata-e-povrzana-so-vnatresnite-organi-01.jpg

Затоа е потребно вниманието првенствено да го насочите кон кичмата со цел точно да го лоцирате проблемот.

Овој фото водич лесно може да ви помогне да ја детектирате болката која се рефлектира врз другите органи во вашето тело:

Kako-bolkata-vo-kichmata-e-povrzana-so-vnatresnite-organi-02.jpg

Според мислењето на лекарите, околу 70% од причините поради кои имаме главоболките се поврзани со ’рбетот.

Тинитус, тешкотии при голтање храна, проблеми со видот-сето ова може да биде последица на дисфункција на интервербралните дискови на вратот.

Доколку вашите раце ве болат или постојано „ви трнат“ и ве пецкаат-проверете го вратниот дел од ’рбетот.

Проблемите со торакалниот ’рбет може да доведат до болка во срцето, желудникот и цревата.

Проблемите пак со лумбалниот ’рбет можат да влијаат не само на болката во долниот дел на грбот, но исто така може да манифестираат болка во колкот, бутовите, нарушена чувствителност на ногата, како и проблеми при одењето.

Затоа, лекувањето, третманот и зајакнувањето на ’рбетот ќе ви помогнат да се ослободите од проблемите и болките коишто ги чувствувате во другите органи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *