Нова „нормална реалност“: Во парк во Њујорк се ужива во нацртани кругови на дистанца

Со цел да се спречи ширењето на заразата, а луѓето да бидат во можност да излезат од домовите и да прошетаат во парковите, во Њујорк нашле решение како да не се групираат во големи групи во парковите – „човечки паркинг места“.

nova-normalna-realnost-vo-park-vo-njujork-se-uzhiva-vo-nacrtani-krugovi-na-distanca-01.jpg

Локалците во Домино паркот во Бруклин можат да седат само во посебно исцртани кругови за да не може да се групираат како претходно кога не ги почитувале мерките за дистанца.

nova-normalna-realnost-vo-park-vo-njujork-se-uzhiva-vo-nacrtani-krugovi-na-distancaв-02.jpg

фотографирано на 3-ти мај 2020

Многумина ги нарекуваат круговите „човечки паркинг места“, но иако изгледа тажно, очигледно тоа е неопходно за луѓето да ја сфатат потребата од социјална дистанца:

nova-normalna-realnost-vo-park-vo-njujork-se-uzhiva-vo-nacrtani-krugovi-na-distanca-03.jpg
nova-normalna-realnost-vo-park-vo-njujork-se-uzhiva-vo-nacrtani-krugovi-na-distanca-04.jpg
nova-normalna-realnost-vo-park-vo-njujork-se-uzhiva-vo-nacrtani-krugovi-na-distanca-05.jpg
nova-normalna-realnost-vo-park-vo-njujork-se-uzhiva-vo-nacrtani-krugovi-na-distanca-07.jpg
nova-normalna-realnost-vo-park-vo-njujork-se-uzhiva-vo-nacrtani-krugovi-na-distanca-08.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *