10 модни грешки што мажите сè уште ги прават

Денес имаме одлична можност да се искажеме преку облеката што ја носиме. Постојат безброј трендови и стилови, а нам ни останува да го одбереме она што најмногу ни се допаѓа.

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-01.jpg

Сепак, иако е добро да имате свој стил, постојат некои модни правила кои не би требало да се прекршат, и тоа со причина. На пример, погрешната вратоврска може да го уништи целиот ваш изглед, дури и ако носите навистина скап костим.

Ако сакате секогаш да изгледате беспрекорно, обидете се да ги избегнете овие модни грешки:

Вашето сако е премногу долго или премногу кратко

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-02.jpg

Речиси сите маици што ги имате се со слика или лого

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-03.jpg

Купувате погрешен број панталони, со надеж дека во иднина ќе ви бидат точни

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-04.jp.jpg

Ви се познава маицата под кошулата

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-05.jpg

Носите премногу модни додатоци

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-06.jpg

Носите сандали со чорапи

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-07.jpg

Ги носите сите бои одеднаш

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-08.jpg

Комбинирате секакви костими со патики – класичните некогаш не одговараат во оваа комбинација

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-09.jpg

Постојано ги ставате маиците во панталоните

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-10.jpg

Одбирате премала или преголема вратоврска – за маж со просечна висина, вратоврската би требало да биде широка 7-9 сантиметри

10-stilski-greshki-shto-mazhite-se-ushte-gi-pravat-11.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *