Најсилното бебе на светот? Има само 15 недели и веќе стои само на нозе (видео)

Навистина е чудно што малата Лула напредувала толку брзо. Таа постојано се смее и сака да биде голема девојка, откриваат нејзините родители.

najsilnoto-bebe-na-svetot-nauchilo-da-stoi-na-vozrast-od-samo-15-nedeli-foto-01.jpg

Лула е родена на 31-ви јануари 2020 година и светот веќе слушна за неа.

Таа е бебе „чудо“ затоа што напредувала неверојатно брзо и на само 15 недели веќе стои сама, без ничија помош. Нејзините родители велат дека ова го прави од 8-неделна возраст.

najsilnoto-bebe-na-svetot-nauchilo-da-stoi-na-vozrast-od-samo-15-nedeli-foto-04.jpg

Уште кога имала само еден месец кога се лутела и плачела ги исправала нозете и не сакала да седи, па така нејзината мајка Емили Дерик (23) се обидела да ја стави на нозе и кога била среќна. Полека, полека Лула успеала да ја издржува својата тежина на нозе.

Дали знаете некое друго бебе што напредувало толку брзо?

Инаку просечната возраст кога бебињата научуваат да стојат на нозе е од 9 месеци до една година.

najsilnoto-bebe-na-svetot-nauchilo-da-stoi-na-vozrast-od-samo-15-nedeli-foto-07.jpg
najsilnoto-bebe-na-svetot-nauchilo-da-stoi-na-vozrast-od-samo-15-nedeli-foto-02.jpg
najsilnoto-bebe-na-svetot-nauchilo-da-stoi-na-vozrast-od-samo-15-nedeli-foto-06.jpg
najsilnoto-bebe-na-svetot-nauchilo-da-stoi-na-vozrast-od-samo-15-nedeli-foto-03.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *