Зачната при силување, посвоена на 6 месеци: 15 факти за Захара, ќерката на Анџелина Џоли и Бред Пит

Во едно интервју во 2009 Џоли изјави дека биолошката мајка на Захара починала од сида, но британските медиуми ја пронајдоа и направија интервју со неа.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-01.jpg

Захара Марли Џоли-Пит е едно од 6-те деца на Анџелина Џоли и Бред Пит. Таа е посвоена од Етиопија и има 15 години.

Факти за Захара:

Посвоена е во 2005 година, а родена е во Етиопија.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-02.jpg

Џоли прво сама ја посвои на 6-месечна возраст, а потоа и Пит стана ко-посвоител во 2006.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-13.jpg

Името од „Yemsrach“ ѝ било променето во Захара.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-03.jpg

Во едно интервју во 2009 Џоли изјави дека биолошката мајка на Захара починала од сида, но во 2017 година еден британски магазин тврдеше дека направил интервју со биолошката мајка на Захара (жена од Етопија по име Mentewab Dawit Lebiso), а таа изјавила дека Захара била зачната за време на брутално силување и затоа ја дала на посвојување. Ја родила на 19 години.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-06.jpg

По породувањето биолошката мајка избегала од дома, Захара ја чувале баба ѝ и дедо ѝ и на 6 месеци била дадена на посвојување.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-05.jpg

Нејзината биолошка мајка сега живее во Етиопија и се издржува од изнајмување на соби во нејзиниот дом.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-07.jpg

Џоли вели дека се гордее на силата на Захара, затоа што таа е до неа и во најтешките мигови како на пример кога самата Џоли се соочува со здравствени проблеми.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-08.jpg

Во интервју во 2017 година Џоли изјави дека насмевката на Захара ѝ е лек: „Таа е една од оние луѓе кои се смеат со цело тело. Комплетно отворени и полни со радост.“

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-09.jpg

Захара ја инспирира хуманитарна работа. Во 2009 Џоли креираше фондација „Захара“ за помош на случаите на туберколоза во Етиопија, кои не реагираат на лекарствата.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-10.jpg

Таа имала средба со првата жена претседател на Етиопија.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-14.jpg

Заедно со мајка ѝ се бори за зголемување на достапноста до образование за децата ширум светот.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-15.jpg

Се има појавено во некои од филмовите на мајка ѝ, ја интересира актерството.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-22.jpg

Обожава да дизајнира накит.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-16.jpg

Таа е најстара од ќерките на Џоли и Пит.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-19.jpg

Зборува француски јазик.

zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-23.jpg
zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-22.jpg
zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-21.jpg
zachnata-pri-siluvanje-posvoena-na-6-meseci-od-etiopija-15-fakti-za-zahara-kjerkata-na-andjelina-djoli-i-bred-pit-20.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *