Како изгледа „Пипи Долгиот Чорап“ 50 години подоцна?

Шведската актерка Ингер Нилсон била прва која го „оживеала“ ликот на популарната Пипи Долгиот Чорап.

kako-izgleda-pipi-dolgiot-corap-50-godini-podocna-01.jpg

Легендарната серија снимена по истоимената книга на шведската писателка Астрид Линдгрен е снимана во 1969-та и 1970-та година.

Пипи е девојчето со пеги и црвени плетенки кое бурно се противи на возрасните. Живее со својот коњ и мајмунот Господин Нилсон.

Поминаа 50 години од прикажувањето на „Пипи Долгиот Чорап“. Ретко кој од повозрасните не го памети ова необично девојче.

Ингер Нилсон имала само 9 години кога го глумела ликот на Пипи Долгиот Чорап.

kako-izgleda-pipi-dolgiot-corap-50-godini-podocna-02.jpg

Таа денес има 61 година и работи како секретарка во Стокхолм, а повремено имала помали филмски и театарски улоги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *