12 брилијантни изуми од Јапонците кои покажуваат дека се светлосни години пред нас

Од маица со вграден уред за разладување до маска за спиење со вграден аларм, Јаппонците дефинитивно знаат како да си го олеснат животот.

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-01.jpg

Јапонија се развива со брзина на светлината и кретивните Јапонци на светот постојано му нудат нови, забавни изуми.

Ви пренесуваме дел од нив:

Дуксер со џеб за вашиот миленик

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-02.jpg

Мајонез во цврста состојба

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-03.jpg

Четка за коса со навлажнувач

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-04.jpg

Сензор за мерење на срцевиот ритам

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-05.jpg

Кревет за гејмери

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-06.jpg

Ранци со вградени екрани

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-07.jpg

Робот во форма на куфер, кој со совети ви помага да го изберете најдобриот пат

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-08.jpg

Маица со вграден уред за разладување

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-09.jpg

Маска за спиење со вграден аларм

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-10.jpg

Прекривка што одржува комфорна температура

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-11.jpg

Облека која реагира на расположението на кучињата

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-12.jpg

Јавни тоалети, што го мерат срцевиот ритам

12-brilijantni-izumi-od-japoncite-koi-pokazhuvaat-deka-se-svetlosni-godini-pred-nas-13.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *