Мажот кој чисти дома е модерен, жената е домаќинка – очигледни разлики помеѓу мажите и жените (фото)

Има ли некој што се сомнева во тврдењето дека мажите се од Марс, а жените се од Венера? Постојано сме изложени пред разликите помеѓу двата пола. 

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite-01.jpg

Перцепциите и реакциите на мажите и жените се само… различни.

Дефинитивно како мажи и жени имаме различна дефиниција за тоа што значи одмор, врска, тишина или пак како треба да се одвива еден телефонски разговор.

Авторот и графички дизајнер Јанг Лиу ја објави својата книга „Кога мажот се среќава со жена“. Во неа таа сликовито ги објаснува главните стереотипи за двата пола. 

Погледнете ги некои од најзначајните разлики:

Телефонски разговор

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (1).jpg

Багаж

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (2).jpg

Сексуално искуство

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (3).jpg

Идеална жена VS совршен маж

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (4).jpg

Приоритети во врската

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (5).jpg

Неразбирливи предмети

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (6).jpg

Одраз во огледалото

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (7).jpg

Најмоќното оружје

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (8).jpg

Модерен човек. Домаќинка.

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (9).jpg

Како изгледа натпреварот

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (10).jpg

Задачи за извршување

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (11).jpg

Машко списание. Женско списание.

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (12).jpg

Посакуван маж. Несериозна жена

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (13).jpg

Ужасна глетка. Сексуална фантазија.

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (14).jpg

Перверзен маж. Храбра жена.

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (15).jpg

Тишина

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (16).jpg

Во потрага по насока

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (17).jpg

И, иако сме толку различни, ние сè уште сме си потребни едни на други…

Ocigledni-razliki-megju-mazite-i-zenite (18).jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *