Креативни амбалажи што веднаш ќе ве натераат да го купите продуктот (фото)

Кога сакате да пробате продукт од некој непознат бренд, сигурно обрнувате внимание и на амбалажата, но дури и од познатите брендови, добро е кога ќе наидете на нешто уникатно.

01.jpg

Додека повеќето креми, прехранбени продукти и пијалаци доаѓаат во слично пакување, некои компании се надминуваат себеси и ги продаваат производите во навистина уникатни амбалажи.

Во продолжение погледнете неколку вакви продукти, кои ќе посакате да ги купите само поради нивното пакување:

Заштитни креми за сончање – колку е потемно шишето, толку е помал заштитниот фактор

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-02.jpg

Црн чај спакуван во кора од мандарина

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-03.jpg

Гума за бришење што со текот на времето се претвора во планината Фуџи

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-04.jpg

Конзерва со транспарентен капак

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-05.jpg

Амбалажата од ролерот за бојадисување е и сад за боја

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-06.jpg

Гел од алое вера во форма на листот од растението

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-07.jpg

Интересно пакување за ориз

Гума за џвакање

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-09.jpg

Шише Coca-Cola што се продава во Дизниленд

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-10.jpg

Кутија за јаткасти плодови

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-11.jpg

Слушалки спакувани како музички ноти

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-12.jpg

Шишенце за соја сос во форма на риба

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-13.jpg

Најинтересната кутија за јајца

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-14.jpg

Амбалажа за швајцарски кашкавал

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-15.jpg

Шише млеко во форма на летачка чинија

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-16.jpg

Креативна амбалажа за крпа

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-17.jpg

„Швајцарски“ нож во форма на рак

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-18.jpg

Пакување за сушено овошје

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-19.jpg

Був со отворени очи за обично кафе, и „поспан“ був за бескофеинско кафе

kreativni-ambalazhi-shto-vednash-kje-ve-nateraat-da-go-kupite-produktot-20.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *