10 земји во кои странците најлесно стекнуваат нови пријатели

На Австријците и Швајцарците им се префрла дека се ладни и незаинтересирани кон странците, но затоа има земји во кои многу лесно може да стекнете пријатели.

10-zemji-vo-koi-najlesno-se-steknuvaat-novi-prijateli-001.jpg

Expat Insider веќе со години истражува каде домаќините се најрасположени за стекнување нови познанства и дружби.

За љубезност и пријателски однос убедливо златен медал имаат Оман, Мексико и Португалија, додека „леден дочек“ може да очекувате во Швајцарија, Австрија и Кувајт.

Па, треба да размислите во иднина во кои земји би одбрале подолг престој…

10 најпријателски настроени земји кон странците:

1. Оман

2. Мексико

3. Португалија

4. Тајван

5. Виетнам

6. Колумбија

7. Филипини

8. Индонезија

9. Костарика

10. Бахреин

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *