8 знаци дека сте волк во свет полн овци

Да бидеш волк во свет полн овци не е воопшто лесно. Сепак, силните и независни луѓе секогаш го наоѓаат своето место под сонцето и често ги надминуваат просечните луѓе.

8-znaci-deka-ste-volk-vo-svet-poln-ovci-001.jpg

И како што една изрека вели: Подобро е да одиш сам во правилна насока, отколку да го пратите стадото во бездна.

Ова се 8 знаци дека сте исклучиво силна и единствена личност која се истакнува од мнозинството:

1. Посветени сте

Кога имате цел – ништо не може да ви го попречи патот. Секогаш сте мотивирани за акција.

2. Ги штитите луѓето кои ги сакате

Кога се работи за вашите блиски, во рок од минута може да се претворите во заштитнички настроен волк и да покажете заби.

3. Независни сте

Повеќе од било што друго на светот ја цените слободата и сакате самите да бирате во кој правец ќе фатите.

4. Обожавате да сте будни навечер

Додека сите спијат и одмораат, вие сакате да напаѓате, па затоа ноќта е вашиот најпродуктивен дел.

8-znaci-deka-ste-volk-vo-svet-poln-ovci-2.jpg

5. Чесни сте

Немате време за игри, па колку и да се чините диви на прв поглед, ја кажувате вистината и делувате соодветно моралните вредности.

6. Ја прифаќате својата уникатност

Го сакате токму она што ве дели од групата и не се срамите од различностите.

7. Горди сте на она што сте го постигнале

Не се криете зад изговори и оправдувања, како и зад срамежливи изјави.

8. Не се менувате за ништо и никого на светот

Волкот е волк и тоа никогаш не се менува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *