Предмети и играчки од минатото што сигурно ќе ве вратат во детството (фото)

Пред само неколку години немавме смартфони, а ретко кој дом имаше компјутер. Па, тогашните деца мораа да се забавуваат со други работи.

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-01.jpg

Ако на некое дете му покажете некој од предметите во продолжение, најверојатно нема да знае што е тоа, но кај вас сигурно ќе ја разбуди носталгијата.

Ласери, чипичан, магнети, ретро видео игри – сето ова се работи што денес тешко ќе ги најдете, а сигурно сте ги имале како мали.

Дали со ласерот им додевавте на случајните минувачи под вашата тераса?

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-02.jp.jpg

Се сеќавате на овие гуми, кои не бришеа баш ништо?

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-03.jpg

Куќичката за кукли за која сонуваше секое девојче

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-04.jpg

Легендарниот Windows Media Player

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-05.jpg

Мајка ви се сеќава на нередот што го правеа овие играчки кога ќе се скинат

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-06.jpg

Сигурно и сега можете да го слушнете звукот што го прават овие магнети

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-07.jpg

Незаменливиот чипичан

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-08.jpg

Конзолата на Sony што ни го одбележа детството

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-09.jpg

Најпопуларната „играчка“ во школските денови

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-10.jpg

Пишувавме и со технички моливи

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-11.jpg

Од ерата кога немавме интернет

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-12.jpg

Ја чувате колекцијата играчки од „киндер јајце“?

predmeti-i-igrachki-od-minatoto-shto-sigurno-kje-ve-vratat-vo-detstvoto-foto-13.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *