Голем нос, пеги, „дебела“: 13 девојки кои имале комплекси, па научиле да се сакаат

„Го мразев мојот голем нос“, „Се правев послаба на фотографиите“, „Се срамев од моите заби“… Искрени исповеди на жени кои подоцна во животот сфатиле дека се прекрасни.

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-01.jpg

За жал, многу жени имаат комплекси и не се самоуверени во врска со својот изглед.

Дури 96% од жените сметаат дека нивниот изглед е „просечен“. Сите имаат по некој комплекс и работа која долго време не ја прифаќале на себеси.

Од нос до килограми, кои се најчестите комплекси на жените?

Некои од жените отворено говорат за комплексите:

„Во детството ме задеваа поради формата на мојот нос и бев несигурна во врска со него. Но, го прифатив мојот изглед затоа што јас не сум само нос“.

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-04.jpg

„До пред само неколку месеци ги едитирав фотографиите и се правев послаба. Патот на себељубовта е долг, но на крајот, секој може да успее во тоа.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-03.jpg

„10 години ја исправав косата, но сега научив да ги сакам моите локни.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-02.jpg

„Повеќе не се грижам што мојата кожа речиси секогаш има розова нијанса, научив да ги сакам моите розови обравчиња.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-13.jpg

„Почнав да верувам во зборовите на луѓето кога ми велат дека имам убава насмевка.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-05.jpg

„Го мразев мојот нос во младоста и сонував за пластична операција. Но, сега го сакам.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-09.jpg

„Долго време не знаев да се сакам себеси. Но, научив да го сакам моето „несовршено“ тело и сега сум посреќна од кога било.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-07.jpg

„Ги мразев моите пеги во текот на детството и младоста. Сега ги сакам затоа што ме прават уникатна.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-11.jpg

„Мразев да се сликам во профил, но не повеќе.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-08.jpg

„Со години сонував за мал нос и им завидував на луѓето кои имаат таков, но сега го обожавам својот.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-12.jpg

„Конечно научив да ја сакам мојата кожа, со сите акни и пеги.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-06.jpg

„Порано се срамев да се сликам насмеана, но сега сметам дека мојата насмевка е навистина слатка.“

21991965-image-crop-1039x1299-1590390902-728-1247a45a7e-1590574470.jpg

„Пред 3 години родив ќерка и таа има виткана коса, сфатив дека ќе научи да си ги сака локните само ако јас си ги сакам своите.“

golem-nos-pegi-debela-13-zheni-koi-imale-kompleksi-pa-nauchile-da-se-sakaat-10.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *