11 работи кои оддаваат комплекси, а не богатство

Купуваат само брендирани парчиња и задолжително го истакнуваат тоа во разговорите. Ги потценуваат луѓето што се во полоша економска состојба од нив.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-01.jpg

Богатите луѓе си го живеат животот за себе, а луѓето што патат од комплекси и сакаат да се претстават како богати агресивно го прикажуваат својот „луксузен“ стил на живот пред другите.

Тие сакаат да оддадат слика дека се побогати од што навистина се.

Потези кои ги оддаваат овие луѓе:

Одат на одмори коишто не можат да си ги дозволат.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-02.jpg

Имаат огромни и луксузни свадби, а земаат кредит за да ги направат.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-06.jpg

Купуваат или изнајмуваат скапи автомобили за да бидат упадливи во очите на другите.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-09.jpg

Купуваат само брендирани парчиња и задолжително го истакнуваат тоа во разговорите.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-03.jpg

Ги потценуваат луѓето што се во полоша економска состојба од нив.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-04.jpg

Најважно им е да го сликаат раскoшниот начин на живот за да го прикажат на социјалните мрежи.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-08.jpg

Ги ценат работите не според квалитетот, туку според цената.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-10.jpg

Купуваат работи не затоа што им требаат, туку затоа што со нив ќе ги импресионираат другите.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-11.jpg

Трупаат работи што не им требаат само затоа што другите го имаат тоа, па мора и тие.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-12.jpg

Постојано потсетуваат колку се богати.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-05.jpg

Се обидуваат да комуницираат само со богати и моќни луѓе и ги избегнуваат оние од пониските општествени слоеви.

12-raboti-koi-oddavaat-kompleksi-a-ne-bogatstvo-07.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *