Муралот на Коби зачуван, полицајците на колена – Моќни моменти од протестите во САД

Протестите во САД против расизмот и полициската бруталност земаат голем замав, демонстрантите палат, крадат и уништуваат градови, но има и друга страна која многумина одбиваат да ја видат.

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-01.jpg

Ванеса Брајант објави видео и покажа благодарност за тоа што и покрај вандализмот, палењето и уништувањето низ Лос Анџелес, муралите од Коби и Џиџи, како и еден со ќерката Наталија, останале спасени и недопрени.

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-02.jpg
muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-03.jpg
muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-04.jpg
muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-05.jpg

Смртта на Џорџ Флојд кој беше ладнокрвно убиен од страна на полицаец предизвика масовни протести низ САД, на кои се придружуваат и славните личности.

Додека некаде има мирен марш, протестите низ повеќе градови во САД ескалираа, демонстрантите се фрустрирани и преку вандализам ја покажуваат огорченоста кон системот, расизмот и полициската бруталност кон Афроамериканците.

Покрај многуте вандалистички фотографии и видеа, има и друга моќна страна на протестите, која исто така е уловена на фотки кои многумина ги игнорираат.

Во продолжение моќни фотки од протестите во САД кои вреди да се видат:

Група момци со темна боја на кожата штитат полицаец кој останал сам

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-06.jpg

Ветеран протестира против владата откако се борел за еднаквост

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-07.jpg

Полицијата во Портленд демонстрира и покажува дека ја слушаат и разбираат фрустрацијата на демонстрантите

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-08.jpg

Полицаец и демонстрант – вака изгледа солидарноста

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-09.jpg

Заедно посилни

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-10.jpg

Не станува збор за светла против темна боја на кожа, за богати против сиромашни, полиција против граѓани… туку сите против расисти

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-11.jpg

Граѓаните чистат по протестите

muralot-na-kobi-zachuvan-policajcite-na-kolena-mokjni-momenti-od-protestite-vo-sad-12.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *