7 грешки при позирањето поради кои не изгледате добро на фотографиите

Зошто излегувате толку лошо на фотографиите? Каде грешите при позирањето?

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-01.jpg

Кои лекции за позирање ви недостигаат во животот? Какви грешки правите?

Лажна насмевка – се смеете вештачки, а очите ви остануваат стаклени, потребна е искрена емоција.

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-02.jpg

Залижана коса – за фотките потребно е малку волумен, па растресете ја косата пред позирањето.

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-03.jpg

Раце одзади – за да не изгледате чудно ставете ги рацете на струкот, визуелно ќе изгледате послаби.

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-04.jpg

Погрешен тајминг и лоша светлина – избегнувајте го позирањето среде ден за лицето да не ви биде со сенки и да изгледа остро.

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-05.jpg

Црвени усни – ако се чувствувате несигурно подобро е да избегнете темни усни.

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-07.jpg

Погрешен агол – камерата држете ја малку над нивото на очите, а брадата благо надолу.

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-06.jpg

Многу навалена глава и статични раменици – оваа поза изгледа неприродно, па така ако благо ја навалите главата, играјте и со аголот на рамениците.

7-greshki-pri-poziranjeto-poradi-koi-ne-izgledate-dobro-na-fotografiite-08.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *