Од интензивна нега до плажа – Пациентите со ковид-19 во Барселона ги носат покрај море

Свежиот воздух и погледот кон море не може ништо да го замени, па замислете како е кога пациент со ковид-19 по 2 месеца на интензивна нега, ќе биде однесен на плажа.

od-intenzivna-nega-do-plazha-pacientite-so-kovid-19-vo-barselona-gi-nosat-pokraj-more-01.jpg

Hospital del Mar е болница во Барселона каде се третираат пациенти со коона вирус, а оние кои закрепнуваат добро ги носат преку улица до плажа за да уживаат во глетката кон море.

Исидре Кореа бил на интензивна нега од 14 април и дури денес бил префрлен. Пред да го продолжи лекувањето во болницата, тој бил прошетан до плажа во болнички кревет каде имал можност да ужива во мирисот на море.

od-intenzivna-nega-do-plazha-pacientite-so-kovid-19-vo-barselona-gi-nosat-pokraj-more-02.jpg
od-intenzivna-nega-do-plazha-pacientite-so-kovid-19-vo-barselona-gi-nosat-pokraj-more-03.jpg
od-intenzivna-nega-do-plazha-pacientite-so-kovid-19-vo-barselona-gi-nosat-pokraj-more-04.jpg
od-intenzivna-nega-do-plazha-pacientite-so-kovid-19-vo-barselona-gi-nosat-pokraj-more-05.jpg
od-intenzivna-nega-do-plazha-pacientite-so-kovid-19-vo-barselona-gi-nosat-pokraj-more-06.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *