9 навики на депресивните луѓе, кои се повик за помош

Скриената депресија не е лесно да се воочи, но сепак има одредени секојдневни навики на депресивните луѓе кои несвесно ја откриваат оваа состојба.

9-naviki-na-depresivnite-lugje-koi-se-povik-za-pomosh-001_resize.jpg

9 навики кои се очаен повик за помош:

1. Луѓето со скриена депресија изгледаат натприродно среќно и задоволно.

2. Практикуваат повремени лекови против депресивните мисли и периодично се „заразени“ со одредена музика или физичка активност како трчање, шетање, возење велосипед…

3. Имаат константен страв од напуштање на блиските луѓе.

4. Професионалци се за измислување издржани изговори.

5. Скриената депресија честопати ги пореметува навиките во спиење или јадење. Тоа може да резултира со зголемен сон и апетит или пак со намалена желба за сон и храна.

6. Злоупотреба на разни супстанци, од благо и грицки, до недозволени супстанци.

7. Луѓето со депресија честопати се натпросечно талентирани.

8. Константно бараат цел во животот. Постојано сакаат нешто повеќе од секојдневието.

9. Очајни се за љубов и прифаќање, но сепак одбираат да живеат приватен, мирен и дистанциран живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *