Најсмешните вицеви за Трпана, Трпе и малиот Трпе

Доколку имавте тешка и напорна недела и потребна ви е доза смеа, предлагаме да се опуштите со едно од најомилените македонски семејства, семејството на Трпе и Трпана.

Najsmesnite-vicei-za-Trpe-i-Trpana-01.jpg

Секако, тука е и малиот Трпе на мама и тато за уште подобро зачинување на хуморот:

Трпе го крштеваат на 40 години. По едно време попот вели:

– Одговори три пати. Се откажуваш ли од сатаната?

Трпе се врти кон попот:

– Дедо Попе, ти ме крштеваш или ме разведуваш?

 Трпе гледа телевизија и коментира на глас:

– Не оди таму бе! Пу бе, глуп!

– Драги, што гледаш?

– Нашата свадба.

Трпана разговара со пријателка:

– Нема веќе вистински мажи, вистински џентлмени!

– Е како нема? Мојот дечко ми држи чадор кога врне дожд додека јас менувам гумата на колата!

Малиот Трпе ја прашува мајка си:

– Мамо, што прави штркот, од кога ќе го донесе бебето?

– Лежи на троседот, гледа фудбал, пие пиво и игра на компјутерот!

 Трпана му се жали на Трпе:

– Барем еднаш да ме однесеше на вечера!

– Извини, ама ја не излегувам со мажени жени.

– Ама јас сум твоја жена!

– Не, не. Не правам исклучоци.

 Трпе и Трпана заминале за Њујорк на гости. Се качиле во едно такси и возачот ги прашува:

Возач: „Where are you coming from?“

Трпе: „From Macedonia“

Трпана: „Шо вика, шо вика?“

Трпе: Нè праша од каде сме, му кажав дека доаѓаме од Македонија.

Возач: „Which town?“

Трпе: „Kavadarci“

Трпана: „Шо вика, шо вика?“

Трпе: Прашува од кој град, јас му кажав дека сме од Кавадарци.

Возач: „I had the worst sex in Kavadarci.“

Трпана: „Шо вика, шо вика?“

Трпе: „Те познавал“

 Трпе мудрува:

– Како поминуваат годините да биде добра у кревет добива друго значење … да не ’рчи, да не ти го зема ќебето …

На шалтер го прашуваат Трпе:

– Лична карта?

– Немам со мене.

– Добро, кажете ми матичен.

– Д-р Марија.

 Синот го прашува Трпе:

– Тате, може ли да ги вратам шишињата од синоќа и со кауцијата да купам леб?

– Може бе сине, а бе ако не сум јас во оваа куќа, ќе умрете од глад!

Малиот Трпе доаѓа дома и вика по мајка му:

– Мамо, во школо сите ми викаат дека сум бил изгубен случај!

– Дете, ти живееш во другата зграда. 

Трпе оди со Трпана во мотел и на рецепција прашува:

– Би сакале да изнајмиме соба на 5 минути.

– Но тоа не е можно господине …

Во муабетот се уфрлува Трпана тажно:

– Можно е, можно е…

Малиот Трпе му вика на татко си:

– Тато некој ти ѕвони на мобилниот!

– Види сине кој ѕвони, си мијам раце.

– Те бара „БОЖЈА КАЗНА“

– Бргу бе јави се, мајка ти е!

Трпе се облекува сабајлето, ѝ се врти на Трпана и радосен ѝ кажува:

– Жено види колкав ми е! Не ми го собира во гаќите!

– Добро бе Трпе… колку пати ти кажав да не ги облекуваш моите!

Трпана го прашува Трпе:

– Срце, а убава ли сум ти без шминка?

– Госпоѓо која сте Вие?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *