Првото животно што ќе ви „западне во око“ го открива вашиот идентитет

Добро погледнете ја илустрацијата и внимателно забележете – кое животно прво ви падна во око?

Prvoto-zivotno-sto-ke-vi-zapne-za-oko-01.jpg

Нашите инстинкти имаат директна врска со нашата личност. Она што ќе го забележите прво кажува многу за тоа кои и какви сме навистина.

Дали одбравте? Погледнете добро уште еднаш.

Prvoto-zivotno-sto-ke-vi-zapne-za-oko-02.jpg

Жирафа

Вие сте тип на човек кој живее едноставно, но размислува мошне длабоко. Стоите цврсто на земјата и водите смирен живот, но се одликувате со длабоко, филозофско резонирање и размислување.

Си поставувате високи цели и знаете дека може да постигнете голем успех и да станете еден од најуспешните луѓе во вашето опкружување. Држете се подалеку од ситните души и озборувањата. Бирајте ги мудро вашите битки. Она што ве разликува од другите е тоа што дури и во конфликтни ситуации постапувате со достоинство и леснотија.

Лав

Вие сте личност која може да се нарече „крал на дивиот свет, имате храбро срце, упорно им се спротивставувате на неволјите и никогаш нема да се откажете од предизвиците кои ви ги сервира животот.

Изворот на вашата сила не лежи само во физичката и во материјалната состојба, туку длабокото уверување дека секогаш може да се потпрете сами на себе. Вашиот карактер може да исплаши одредени луѓе, но оние коишто добро ве познаваат знаат дека имате меко и нежно срце. Вие навистина се грижите за вашите најблиски. Вие сте нескротливи, силни, но благородни.

Камила

Вие сте човек којшто не се откажува, без разлика што и да се случува околу вас. Слично како и камилата умеете да ги преживеете и најтешките околности, а тоа го правите смело, спокојно и сте мошне внимателни.

Способни сте да излезете од сите неволји како победник, со насмевка на лицето. Едноставно е – имате огромна доверба во себеси и знаете дека сте посилни од проблемите. Животот може да ви приреди огромни бури, но откако ќе стивне правта, јасно е дека вие сте победникот. Спокојно и мудро.

Слон

Вие сте навистина длабока личност. Удобно ви е во сопствената кожа и свесни сте за својата внатрешна сила. Не сте од луѓето кои се дефокусираат поради ситните нешта во животот. Секогаш сте насочени кон поголемата цел, ја гледате пошироката перспектива и постојано напредувате кон неа.

Доколку некој се обиде да ви застане на патот дефинитивно ќе згреши. Умеете да простите, но никогаш не заборавате. И покрај тоа што вашиот карактер им влева страв на луѓето, сепак умеете и да ги инспирирате да сонуваат повеќе. Во друштвото на луѓе на кои им верувате се чувствувате опуштено, покажувате емоции и весели сте.

Свиња

Личност со моќен интелект и многу остар ум. Иако често пати се потценувате себеси, вие сте едно од најинтригантните суштества и сте прилично тврдоглави по природа.

Природата ве наградила со силна волја и можност да преживеете во секакви околности. Се разбира, како и сите луѓе, понекогаш се сомневате во сопствените квалитети, но немојте никогаш да дозволите некој друг да ве убеди дека не можете да направите нешто.

Не си го трошите сопственото време следејќи социјални норми. Едноставно си создавате свои правила. Единствено што не можете да го поднесете е лицемерието кај луѓето.

Коњ

Вие сте некој што е роден за да биде слободен. Имате нескротлив дух кој се стреми да лета, имате страст за животот што постојано ве поттикнува да ги туркате границите.

Не може никој да ве припитоми затоа што најмногу си ја цените независноста. Но, колку и да ја сакате својата слобода, сепак сте верна личност која е особено посветена на своите најблиски.

Вашиот карактер им го привлекува вниманието на луѓето. Но, оние коишто ќе решат да се расправаат со вас, ќе се уверат дека кога станува збор за зачувување на вашите интереси, вие се претворате во неконтролирано, диво животно кое урива сè пред себе.

Мечка

Имате многу, екстремно многу силна волја која ви овозможува да се истакнете во различни области во животот. Вие може да се пофалите со неверојатна харизма и внатрешна сила. Но, во исто време, имате топлина и спонтаност што малкумина ја сфаќаат.

Вие сте личност со која очигледно не треба да се прават несолени шеги, особено такви кои се насочени кон вас лично. Можете да им го претворите животот на непријателите во вистински пекол. Моќни сте и сепак многу природни и прекрасни без многу маскирање, токму онакви какви што сте.

Куче

Вие сте топла личност исполнета со љубов која најмногу ја цени лојалноста кај луѓето. Вие сте тип на човек кој безусловно дава сè од себеси во една врска, без да бара речиси ништо за возврат. Освен доверба.

Подготвени сте да направите буквално сè за вашите најблиски и овој квалитет ве прави неверојатна личност. Единственото нешто што не можете да го простите и заборавите е предавството. Тогаш станувате застрашувачки и неподносливи кога некој кого не го поднесувате е во вашата близина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *