8 искрени причини зошто жените немаат желба за секс со партнерот

Не овојпат нема да одиме на она „ме боли главата“, туку на искрените и реални причини зошто е можно жените да не сакаат секс со партнерот.

8-iskreni-prichini-zoshto-zhenite-nemaat-zhelba-za-seks-01.jpg

Жените можно е некогаш да не се расположени за секс, а на тоа да влијаат разни фактори. Од стрес на работното место до незадоволство од третманот што го добиваат во врската, многу работи може да влијаат на либидото.

Причини кои може да придонесат жените да немаат желба за секс:

1. Навредени се од однесувањето на партнерот, кој не ги третира добро и со љубов.

8-iskreni-prichini-zoshto-zhenite-nemaat-zhelba-za-seks-03.jpg

2. Се срамат како им изгледа телото, немаат самодоверба и не се прифаќаат себеси.

3. Немале доволно долга врска во која комплетно ќе се опуштат во сексот, имањето само секс партнери не секогаш значи опуштеност и искуство.

8-iskreni-prichini-zoshto-zhenite-nemaat-zhelba-za-seks-04.jpg

4. Проблеми со хормоните.

8-iskreni-prichini-zoshto-zhenite-nemaat-zhelba-za-seks-05.jpg

5. Партнерот покажува заинтересираност за друга жена и тие не се чувствуваат пријатно и посакувано.

6. Имаат здравствен проблем кој влијае на желбата за секс, тоа на пример може да биде проблем со тироидната жлезда.

8-iskreni-prichini-zoshto-zhenite-nemaat-zhelba-za-seks-06.jpg

7. Партнерот не е доволно добар во сексот, не им ги исполнува потребите и фантазиите и затоа не ги привлекува сексуално.

8. Заедно се со партнерот многу години, па се презаситени од монотонијата на сексот со него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *