Сигурно ја користите погрешно – за што служат „куките“ на количките во супермаркет?

За што служат „куките“ на количките во супермаркетите? При пакување на продуктите во маркет, внимаваме кесите со кршливите производи да ги ставиме одозгора – јајца, јаготки кои не треба да се згмечат и слични кршливи и меки производи.

sigurno-ja-koristite-pogresno-za-sto-sluzat-kukite-na-kolickite-vo-supermarket-01.jpg

Но, всушност овие „издадени“ делови на количките служат за овде да ги закачите кесите со кршливи и нежни производи откако ќе ги спакувате, додека ги однесете до автомобил.

sigurno-ja-koristite-pogresno-za-sto-sluzat-kukite-na-kolickite-vo-supermarket-02.jpg

Добро е да се знае, нели? Ќе ви се најде на следното пазарење.

sigurno-ja-koristite-pogresno-za-sto-sluzat-kukite-na-kolickite-vo-supermarket-03.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *