Банана 4 во 1, пат откорнат од бура: Вистински чуда на природата (фото)

Од јагода во форма на ѕвезда и цвет како универзум до дрво со „стопени“ корени, кои се чудата на природата?

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-01.jpg

Природата е навистина моќна и таа често ни нуди глетки што не запрепастуваат.

Чуда на природата:

Мачка со „кренати“ палци

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-02.jpg

Јагода во форма на ѕвезда

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-03.jpg

Бура откорнала пат

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-04.jpg

Торнадо откорнало дрво

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-05.jpg

Дрво скршило надгробна плоча

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-06.jpg

Џиновска печурка

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-07.jpg

Дрво „изело“ сообраќаен знак

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-08.jpg

Корал фосил во мали цвеќенца внатре

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-09.jpg

Лубеница со интересен „дезен“ внатре

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-10.jpg

Дрво чии корени како да се „стопиле“

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-11.jpg

Пајак исплел пајажина што личи на пештера од хорор филм

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-12.jpg

Цвет што личи на универзум

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-13.jpg

Пресек на камен што личи на море и плажа

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-14.jpg

Идеален слој на кварц го дели каменот

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-15.jpg

Чизма прекриена со мов личи на уметничко дело

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-16.jpg

Облак наликува на хеликоптер

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-17.jpg

Уникатна банана 4 во 1

banana-4-vo-1-pat-otkornat-od-bura-17-chuda-na-prirodata-foto-18.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *