Зошто под вратите во јавните тоалети има отвор?

Периодов заради лична заштита поретко ги користиме, но дали некогаш сте се запрашале зошто јавните тоалети имаат отвор под вратите?

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-01.jpg

Веројатно сте забележале дека во тоалетите на јавни места како трговсти центри, најчесто вратите не се до подот, туку има отвор под нив.

Всушност, има неколку причини заради кои најчесто вратите се прават со отвор долу:

Да може другите да видат и помогнат ако некој изгуби свест и му треба помош

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-02.jpg

Многу често може да се забележи и дали е зафатено, ако нема соодветна ознака

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-03.jpg

Помага за полесно проветрување и отстранување на непријатната миризба

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-04.jpg

Се штеди на материјал

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-05.jpg

Тие што се внатре се побезбедни и имаат увид што се случува пред врата

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-06.jpg

Во случај на блокирање на бравата и клучот, нема да останете заглавени

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor07.jpg

Може да ви биде подадена тоалет хартија ако снемате

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-08.jpg

Луѓето се под притисок и побрзо завршуваат отколку кога се целосно затворени

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-008.jpg

На персоналот му е полесно да го исчисти подот

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-09.jpg

Во случај да пукне цевка, не може да се насобере вода, истата ќе истече надвор

zoshto-pod-vratite-vo-javnite-toaleti-ima-otvor-10.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *