15 работи кои сите ги правевме како деца, низ илустрации

Како што растеме, се чини дека сите ги забораваме детските навики кои некогаш ни беа најсреќните моменти.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-001.jpg

Што правевме сите како деца, а сигурно одамна не сте го направиле?

1. Цртавме по лицата во списанијата и со пенкало им правевме брада, ѓаволски рогови…

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-1_resize.jpg

2. Внимававме да не стапнеме помеѓу плочките.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-2_resize.jpg

3. Јадевме какао директно со лажица.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-3_resize.jpg

4. Обожававме да седиме на дрвата во двор.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-4_resize.jpg

5. Безгрижно скокавме во вирчиња.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-5_resize.jpg

6. Имавме повеќе обиди да водиме дневник.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-6_resize.jpg

7. Прашувавме милион прашања.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-15_resize.jpg

8. Го одложувавме одењето во кревет.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-14_resize.jpg

9. Мислевме дека е супер кул да излезеш од дома без јакна.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-13_resize.jpg

10. Игравме школка.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-7_resize.jpg

11. Пиевме сок и вода од пластичните капачиња.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-8_resize.jpg

12. Ги гризевме моливите.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-9_resize.jpg

13. Правевме балончиња со цевките.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-10_resize.jpg

14. Јадевме исклучиво со раце и немавме проблем ако прстите ни лепат од благо.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-11_resize.jpg

15. Го гризевме корнетот од обратната страна.

15-raboti-koi-site-gi-pravevme-kako-deca-12_resize.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *