Еден маж праша: Што сакаат жените покрај парите и сексот?

Еден маж поставил прашање на интернет упатено до жените кое гласи: Вие жени, што друго ви треба во овој живот, покрај секс и финансиска стабилност? На прашањето добил и соодветен одговор:

Sto-sakaat-zenite-pokraj-parite-i-seksot-01.jpg

Драго момче, сакам стабилност. Сакам да сум сигурна во тебе, не само денес, туку и утре и секој ден после него. Не сакам само да ми кажуваш дека ме сакаш, сакам да го видам тоа во твоите постапки. Сакам да ме има во плановите за иднината, каде што не сум ставена на второ место.

Сакам да знам дека ако се разболам, нема да те фати паника, нема да полудиш и само да мавташ со рацете, туку дека ќе можеш да ми помогнеш. Сакам да знам дека со чисто срце можам да те пуштам каде било на планетата и да се грижам дали има други жени таму.

Сакам да имаш карактер, да си ми верен, да не ја измамиш мојата доверба, да не мора да те чекам да созрееш или да преживуваш средовечна криза.

Не сакам да им објаснувам на децата како нивниот татко е неодлучен и се плаши од сè, дека повторно е депресивен, а тагата може да ја излекува само со оддалечување од семејството и заминување во најблиската кафеана.

Не сакам да се свртам наназад и да сфатам дека сум го потрошила времето со некој таков човек. Не ми треба одобрување од твоите пријатели, ниту љубовта на твојата мајка, ниту пак да ме сака твоето куче. Никогаш не е само за финансиска безбедност и секс.

Ако си мало момче и не умееш да преземеш одговорност, дури и да имаш 25 cm и огромно богатство, нема ни да те погледнам. Ми треба човек, а не полн паричник.

Тоа е сè драги. Тоа е сè.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *