И во време на корона е пример – Претседателот на Австрија оди на работа со јавен превоз

Додека другите политичари низ светот вешто се кријат и штитат од вирусот, претседателот на Австрија е на исто ниво со народот – се вози во градски превоз со маска како сите останати.

i-vo-vreme-na-korona-e-primer-pretsedatelot-na-avstrija-odi-na-rabota-so-javen-prevoz-01.jpg

Александар Ван дер Белен и порано бил забележуван како се вози во метро и си ги прегледува белешките, но веројатно никој не би очекувал дека во време на корона тој ќе му остане верен на јавниот превоз.

На Инстаграм профилот на компанијата за линии за јавен превоз во Виена, беше објавен претседателот кој оди на работа како сите останати граѓани:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *